Sarmale in foi de varza murata

INGREDIENTE   1 varza murata, 1kg carne tocata amestec, 4 cepe mari, 5 linguri pline cu orez, 3-4 linguri pasta de tomate, 300g costita afumata, boabe piper, cimbru, marar uscat, 100ml apa minerala.
PREPARARE   Frunzele se desprind de pe cotorul verzei. Fiecare frunza se curata de nervurile groase si se taie in 2 sau in 3 parti. Daca sunt sarate, se tin, la desarat, in apa rece, 2-3 ore.
   Ceapa tocata se caleste si se lasa pana devine transparenta. Se adauga orezul spalat si se calesc impreuna cam 5 minute. Se amesteca cu o lingura de pasta de tomate si se mai lasa la calit, 10 minute. Dupa ce s-a racit amestecul, se adauga carnea, piperul macinat si cimbrul. Se framanta foarte bine cu apa minerala, deoarece sarmalele devin mai pufoase.
   Pe marginea unei foi de varza, se asaza  amestecul de carne, se ruleaza strans. Foaia se indoieste la capete si se introduc in interior.
   Intr-un vas de  fonta sau un vas obisnuit se asaza felii lungi si subtiri de morcovi care dau gust mancarii, dar impiedica varza tocata sa se prinda de vas. Peste acestea se asaza un rand de varza tocata. Se presara boabe de piper, marar uscat, cimbru, cuburi de costita afumata, 2 catei de usturoi si putina pasta de tomate.
   Sarmalele se asaza una langa alta, in cerc. Intre randurile de sarmale se presara bucati de costita. marar, cimbru, boabe de piper, 1-2 catei de usturoi si pasta de tomate. Ultimul rand de sarmale se acopera cu varza tocata si se presara condimentele mentionate mai sus. Se toarna suc de rosii sau bulion dizolvat in apa, atat cat sa acopere putin sarmalele.
   Ele se fierb la foc mic, 2 ore. Deoarece le prepar in vas de tuci, sarmalele au un gust deosebit si sunt fragede. Astfel, nu mai este nevoie sa le dau la cuptor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu