INGREDIENTE 2 cepe medii, 1 radacina patrunjel, 2 morcovi medii, 1 telina medie, 300 g fasole verde, 300 g mazare congelata sau din conserva, 2-3 felii varza, 4-5 cartofi, 500 g rosii sau o conserva de rosii in suc propriu, 1-2 linguri pasta de tomate, 1 ceasca ulei, patrunjel, piper, sare, oregano, cimbru.
PREPARARE Patrunjelul si telina se taie betisoare, iar morcovul se taie rondele. Cartofii se taie cuburi mari. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Se toaca ceapa.
Intr-o cratita se asaza ceapa, apoi radacinoasele. Deasupra se formeaza un strat de fasole verde si mazare. Se presara condimente. Urmeaza un strat cu cartofi si varza, apoi rosiile si se presara patrunjel. Se toarna uleiul si apa cat sa acopere legumele. Vasul se acopera cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor. dupa 30 de minute se ia capacul si se da, din nou la cuptor, pana scade sosul si legumele incep sa se rumeneasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu