INGREDIENTE 12 linguri zahar, 12 linguri apa, 12 linguri ulei, 4 cani faina, 1 plic praf de copt, un dovleac placintar, 3 linguri zahar, scortisoara.
MOD DE PREPARARE Intr-un vas se pun la fiert apa si zaharul, pana se topeste acesta din urma.
Lichidul se raceste si se adauga treptat, uleiul, 3 cani de faina si praful de copt. Se incepe framantatul si se incorporeaza cate putina faina, pana cand aluatul nu mai este lipicios.
Se intinde o foaie de aluat, se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se intinde un strat de dovleac ras amestecat cu zahar si scortisoara. Se acopera cu a doua foaie de aluat care se inteapa cu furculita in mai multe locuri.
Placinta se da la cuptor, la 180 C, pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se pudreaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu