Susanul negru

Semintele  de susan  necorticate sunt cunoscute sub numele de susan negru.
Mod de folosire  El este putin folosit si are o aroma mai puternica decat susanul alb.
   Gustul e mai bun, dupa ce se prajeste.
   Semintele macinate au o aroma iute si putin amaruie. Zdrobite putin in mojar, ele se adauga in produsele de panificatie.
   Susanul negru este intrebuintat in preparatele cu carne si legume dar, si la condimentarea painii turcesti sau a lipiilor naan.
   Semintele de susan negru sunt populare in bucataria din Orientul Indepartat. In India se obtine ulei de susan de cea mai buna calitate.
Indicatii  Susanul negru este o sursa importanta de minerale : fier, calciu, magneziu, potasiu, fosfor.
   El contine complexul de vitamine B, vitaminele A, C, E.
   Consumul regulat de susan negru este benefic in starile de convalescenta, in reducerea colesterolului prin continutul de sesamolin, in mentinerea sanatatii vaselor de sange, deoarece este bogat in acizi grasi nesaturati.
   Aceste seminte contin cu 50% mai multe proteine decat carnea. De aceea, sunt recomandate copiilor in crestere.
   Se spune ca susanul negru intarzie imbatranirea organismului. Cei care consuma susan negru au pielea neteda si incaruntesc tarziu.
   Persoanele care au probleme cu ficatul si acelea care consuma mult alcool trebuie sa consume susan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu