INGREDIENTE 1kg carne tocata de vita( pui), 3cepe, 5catei de usturoi, 1pahar vin rosu, suc de rosii, 4oua, 1cescuta smantana, sare, piper, oregano, 2-3linguri bulion, 250g paste fainoase, 1 legatura patrunjel.
PREPARARE Ceapa tocata si usturoiul pisat se calesc in 3linguri de ulei. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana isi schimba culoarea. Dupa cateva minute, se toarna vinul, se adauga sarea, piperul, oregano, patrunjelul tocat si bulionul.
Se face focul mic si se fierbe 40 de minute, adaugand din cand in cand suc de rosii (apa calda ).
Intre timp, se fierb pastele, conform instructiunilor de pe pachet, se strecoara si se racesc.
Se bat 2oua si se amesteca cu carnea racita si pastele fainoase. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu putin ulei si se niveleaza uniform.
Smantana si cele doua oua se amesteca bine si se asaza deasupra compozitiei. Mancarea se da la cuptor, pana se formeaza o crusta rumena.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu