INGREDIENTE Pentru aluat 600 faina, 2 oua, 1/2 cana apa, 2 linguri ulei, 1 lingura otet, 1/2 lingurita sare.
Pentru umplutura 800g telemea, 5 oua, 250g zahar, 1 cana lapte, 1/2 cana apa minerala, 100g stafide.
MOD DE PREPARARE Mai intai, se face un aluat potrivit de moale care se imparte in sase bucati. Se intind foi subtiri.
Se amesteca ingredientele pentru crema de branza, care trebuie sa fie o compozitie subtire.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se asaza doua foi stopite cu ulei, una peste cealalta. Alte doua foi se incretesc foarte bine si se asaza una langa alta, peste foile deja puse in tava. Acum se toarna crema de branza, avand grija sa acopere bine toate incretiturile foilor. Deasupra se asaza ultimele doua foi stropite bine cu ulei si se toarna o jumatate cana de apa minerala.
Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil. Placinta se coace la foc mic, pana se rumeneste. Ea este foarte buna cat este calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu