INGREDIENTE 2 oua, 3/4 cani zahar, 1/2 cana ulei, 1cana iaurt, 2-3 cani faina, coaja lamaie, zahar vanilat, 1 plic praf de copt, cateva linguri gem, 2 linguri unt topit, scortisoara.
PREPARARE Ouale, uleiul, iaurtul, coaja de lamaie se bat bine cu ajutorul telului. Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul. Compozitia se toarna peste amestecul de faina. Jumatate din aluatul gros se intinde in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Peste aluat, se distribuie, cu ajutorul unei linguri, gemul cat mai uniform posibil. La sfarsit, se intinde restul de aluat.
Prajitura se coace pana se rumeneste. Cand e gata, se scoate din cuptor, se unge cu unt topit. Se presara zahar si scortisoara. Se mai da la cuptor, 5-10 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu