INGREDIENTE Pentru aluat: 6 oua, 1 pahar zahar, 16 linguri smantana, 1 pachet unt, 3 linguri ulei, coaja si zeama de la o lamaie, 14 linguri cu varf de faina, 1 plic praf de copt.
Pentru umplutura: 700g branza proaspata de vaci, 3 oua, 6 linguri cu varf de zahar tos, zahar vanilat, un pumn de stafide.
MOD DE PREPARARE Albusurile se bat cu putina sare . Cand incep sa se intareasca, se adauga zaharul tos si zahar vanilat si se mixeaza pana devin o bezea.
Galbenusurile se freaca cu uleiul.coaja de lamaie, zeama de lamaie, smantana. La sfarsit, se incorporeaza untul topit, dar rece, faina si praful de copt. In compozitie se adauga albusurile spuma si se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Se toarna in tava cu hartie de copt. Acum, se prepara crema de branza. Albusurile se mixeaza cu putina sare. Branza proaspata de vaci se amesteca cu zaharul tos, zaharul vanilat si galbenusurile. La sfarsit, se incorporeaza albusurile spuma si stafidele.
Crema de branza se toarna cu grija peste aluat, fara sa se amestece cele doua compozitii.
Prajitura se coace pana se rumeneste usor. Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu