INGREDIENTE 1,2 kg carne de porc ( ceafa, pulpa ), 250 g ciuperci proaspete, 2 ardei grasi (ardei capia copti ), 2 cepe, 1 morcov mare, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 1/2 cana vin alb, 2 linguri ulei, 3 lamai, 3 linguri miere, condimente.
PREPARARE Se fac incizii in carne si se infig ace de rozmarin ( cateii de usturoi ). Carnea se unge cu uleiul si vinul, se presara piper si se da la frigider 2 ore.
Intr-o tava se asaza carnea, apoi se toarna sosul in care s-a marinat. Se toarna 1/2 litru de apa si se acopera cu o folie de aluminiu. Se lasa la cuptor o ora. Se scoate tava, se intoarce carnea pe partea cealalta. Acum, langa friptura se asaza ciupercile intregi si restul de legume taiate rondele sau cuburi.
Se presara cimbru, oregano, salvie si marar proaspat tocat. Se da din nou la cuptor, acoperita cu folie, inca o jumatate de ora.
Se scoate carnea din cuptor si se unge cu mierea dizolvata in zeama lamailor. Tava se da la cuptor pana cand carnea va avea o crusta aurie si apetisanta.
Truc Sosul de friptura devine parfumat, daca se adauga, la final, 2-3 felii de mar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu