INGREDIENTE Pentru blat: 6 oua, 3 linguri zahar, 2 linguri ulei, 3 linguri apa, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamaie, 1 cana faina, zahar vanilat.
Pentru crema: 8 linguri zahar,3 linguri de faina, 250 ml lapte, zeama de la o lamaie.
Pentru glazura: 200g ciocolata amaruie, 50g unt, 1 lingura ulei.
MOD DE PREPARARE Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga uleiul si apa si se mixeaza galbenusurile pana se deschid la culoare si isi maresc volumul.
Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt. Peste compozitia de galbenusuri se toarna albusurile batute spuma si se amesteca usor, de jos in sus, cu o lingura.
Aluatul se imparte in doua. O parte se amesteca cu cacao si se toarna intr-o tava de chec, iar cealalta se amesteca cu o lingura faina si zahar vanilat si se toarna intr-o alta tava. Se coc la cuptor, 30 minute.
In acest timp, se prepara crema de lamaie. Faina se amesteca cu laptele rece, zaharul tos si coaja rasa de lamaie. Crema se fierbe in bain-marie pana se ingroasa. Se ia de pe foc. In ea se incorporeaza untul si zeama de lamaie, apoi se lasa la racit.
Checurile se taie felii si se unesc intre ele cu crema, alternand feliile albe cu cele negre. Astfel, se "refac" cele doua checuri, dar in alb si negru.
Pentru glazura, se fierb toate ingredientele. Checurile se imbraca in glazura calduta si se dau la frigider cateva ore. Feliile de chec se taie oblic si astfel devin mai aspectoase.
Truc Albusurile se bat spuma foarte bine si nu se lasa la copt, daca se pun, inainte de mixare, 2 lingurite de faina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu