INGREDIENTE 15 ardei grasi, 3 cepe mari, 3/4 cana orez, 1 kg carne tocata amestec, 1 cana suc de rosii, 5-6 rosii(2 linguri pasta de tomate), 2 legaturi de patrunjel, 1 legatura marar, tarhon si busuioc uscate..
PREPARARE Se curata ardeii si se spala. Ei se oparesc in apa clocotita, pentru a disparea gustul amarui din mancare.
Ceapa tocata marunt se caleste pana devine transparenta. Se adauga orezul spalat si scurs, apoi pasta de tomate sau rosiile decojite si taiate cubulete. Dupa 10 minute, se ia de pe foc.
In acest amestec se incorporeaza carnea tocata, mararul, o legatura de patrunjel, sarea, piperul si tarhonul.Se umplu ardeii, se acopera cu rondele de rosii si se asaza intr-un vas incapator. Printre ardei se pun felii de rosii si se toarna apa.
Ardeii se lasa pe foc pana incep sa fiarba. Cratita se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mic, o ora.
Cu 10 minute de a fi gata, se amesteca sucul de rosii cu o lingura de faina, cu patrunjelul tocat si cu busuiocul uscat. Se toarna peste ardeii, se lasa descoperiti si se dau la cuptor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu