INGREDIENTE 1 cana linte rosie, 1 morcov, 2 cepe, 1 ardei gras mare, 2-3 catei usturoi, 1 ligura pasta de tomate, 3 linguri ulei, 1 foaie de dafin, sare, piper, 2 cani apa, patrunjel.
PREPARARE Ceapa tocata marunt se caleste cu usturoiul zdrobit. Dupa 5 minute, se adauga morcovul ras fin si ardeiul taiat cubulete. Se toarna apa si se fierb 10 minute. Acum se adauga lintea curatata si spalata. Se da focul mai mic si se lasa sa scada mancarea, amestecand din cand in cand.
Cand lintea e aproape gata, se adauga pasta de tomate, foaia de dafin, sarea si piperul.
Tocanita se mai tine pe foc 3-4 minute si se serveste cu patrunjel tocat.
Truc Lintea nu trebuie sa stea in apa inainte de a fi pusa la fiert. Ea trebuie sa fiarba in jur de 30 de minute, la foc mic, intr-un vas acoperit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu