Pentru crema de ciocolata: 400g crema Finetti, 5 linguri zahar pudra, 150g unt, 2-3 plicuri zahar vanilat.
Pentru crema de nuci: 300g nuci macinate, zahar vanilat, esenta de rom, 2 galbenusuri, 150g unt, zahar tos dupa gust, lapte.
Pentru glazura: 100g ciocolata amaruie, 2 linguri unt, 1 lingura ulei, 1 lingura zahar pudra.
MOD DE PREPARARE Blatul se taie in trei parti care se insiropeaza fiecare.
Pentru crema de ciocolata se amesteca crema Finetti cu zaharul pudra, zaharul vanilat. Dupa ce s-au incorporat bine, se freaca cu untul moale pana se obtine o crema fina. Pe prima foaie a blatului se intinde crema.
Se prepara si crema de nuca. Nucile macinate se amesteca cu cateva linguri de zahar tos si zaharul vanilat. Se toarna laptele treptat pana se obtine o pasta cremoasa. Se incorporeaza esenta de rom, galbenusurile si untul moale. A doua foaie a blatului se umple cu crema de nuci.
Intr-o craticioara se pun ingredientele pentru glazura si se tin pe foc pana se topeste ciocolata. Se raceste cateva minute si se intinde deasupra tortului. Se da la frigider o ora sau doua.
Tortul se orneaza cu frisca.
Truc Frisca se intareste mai repede daca se bate cu cateva picaturi de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu