INGREDIENTE 1 pachet unt, 1 cana lapte, 2 cani zahar, 4 oua, 2 cani faina, 1 plic praf copt, zahar vanilat, coaja rasa lamaie, 2 linguri cacao.
MOD DE PREPARARE Untul se topeste in baie de aburi si se racoreste putin. Se adauga zaharul, laptele, cacaua si se pun pe foc, amstecand cu telul pana da in cateva clocote. Se opreste o cana din aceasta compozitie. Restul se amesteca treptat cu galbenusurile, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit, se incorporeaza usor albusurile batute spuma.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.
Prajitura se scoate din cuptor, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se raceste 10 minute si se toarna sosul de cacao oprit.
Se decoreaza cu nuca macinata sau fulgi de cocos.
Truc Daca prajitura se rumeneste prea mult deasupra, inainte de a fi coapta, se acopera cu hartie unsa sau umeda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu