INGREDIENTE 500g biscuiti, 1 pachet unt (margarina), 7 linguri zahar tos, 3 plicuri zahar vanilat, 4 linguri faina, 500ml lapte (apa).
MOD DE PREPARARE Mai intai, se prepara crema de caramel. Zaharul se caramelizeaza. Cand s-a topit, se adauga untul, se amesteca bine si se toarna 400ml de lapte. Faina se dizolva in putin lapte si se toarna in fir subtire, in compozitia de pe foc. Se amesteca continuu, pe foc mic pana se ingroasa.
In restul de lapte se inmoaie biscuitii. Pe un platou dreptunghiular, se asaza un strat de biscuiti, apoi unul de crema si tot asa pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de biscuiti.
Prajitura se imbraca in crema si se lasa la frigider cateva ore.
Ea se orneaza cu nuca de cocos.
Truc In cremele de prajituri se foloseste, in locul apei, laptele pentru ca le da un gust mai bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu