INGREDIENTE Pentru aluat : 1 cana nuca macinata, 5 oua, 1/2 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1 cana pesmet, 1/2 plic praf copt, coaja rasa lamaie, esenta rom.
Pentru sirop : 1 cana zahar, 1 cana apa, 1 lingura zeama de lamaie.
MOD DE PREPARARE Uleiul se amesteca cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile, coaja de lamaie si esenta de rom si se mai amesteca 5 minute. Se incorporeaza in compozitie pesmetul, nuca si praful de copt.
La sfarsit, se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor, de jos in sus.
Compozitia se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt si se coace la cuptor 40 de minute.
Se pregateste siropul. Zaharul si apa se fierb pana se ingroasa. Se picura zeama de lamaie si se mai da intr-un clocot.
Se toarna siropul fierbinte peste prajitura. Se orneaza cu nuca macinata sau cu nuca de cocos.
Truc Daca va lipseste un ou la prepararea unei prajituri, se poate inlocui cu o lingura de lapte, smantana sau apa minerala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu