INGREDIENTE 1kg fasole verde, 500g rosii, 3 cepe, 3 oua, 3-4 linguri telemea (branza proaspata de vaci), 2 linguri smantana, 3 linguri faina, sare, piper, marar proaspat, cimbru, oregano.
MOD DE PREPARARE Fasolea se curata si se rupe in bucati mai mari. Se fierbe in apa cu putina sare, apoi se scurge si se raceste.
Intre timp, ceapa se caleste in doua linguri de ulei. Cand devine tansparenta, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete. Acest sos se fierbe pana scade. Cand s-a racit sosul, se incorporeaza ouale, branza rasa, smantana, faina si condimentele.
Intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu pesmet se asaza un strat de fasole, un strat sos de rosii, inca un strat de fasole si ultimul strat de rosii.
Deasupra se presara branza rasa sau cascaval ras. Musacaua se da la cuptor incins in prealabil, pana se rumeneste.
Truc Rosiile se curata mai usor de pielite, daca le punem in apa clocotita 1 minut, apoi le trecem prin jet de apa rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu