INGREDIENTE 400g cartofi, 300g fasole pastai, 3 cepe, 4-5 rosii, 5 oua, 1 pahar smantana, 3 linguri pasta tomate, patrunjel, sare, piper, rozmarin.
MOD DE PREPARARE Pastaile de fasole se curata , se spala si se rup in bucati mari. Dupa ce se fierb in apa cu putina sare, ele se scurg si se lasa la racit.
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Cand sunt gata, se curata si se taie rondele. Rosiile decojite se taie felii. Se fierb 3 oua, se racesc si se taie si ele rondele. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei.
Intr-un vas termorezistent, se presara ceapa, iar peste ea se asaza feliile de cartofi condimentate cu sare, piper, rozmarin si patrunjel tocat. Se intinde un strat format din rosii si rondele de oua fierte care se stropesc cu pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se mai formeaza un rand de fasole si deasupra un rand de rosii rondele. Smantana se amesteca cu doua oua si se toarna peste musaca. Se da la cuptor pana se rumenesc legumele.
Truc Cartofii se fierb mai repede, daca se presara sare in apa in care fierb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu