INGREDIENTE 1 pulpa mare de curcan, 1 ceapa, 1 morcov, 2-3 ardei copti (optional ), 2 linguri otet, 2 linguri ulei, 1 lingura mustar, 1 lingura miere, zeama unei lamai, 5-6 catei usturoi, rozmarin, busuioc, oregano, sare, piper.
MOD DE PREPARARE Mai intai, se face un amestec din ulei, otet, miere, mustar si zeama de lamaie. Pulpa de curcan se unge pe toate partile cu aceasta emulsie, se presara cu condimente si se asaza intr-un vas care se da la frigider pana a doua zi.
Se pregateste un vas termorezistent, in care se imprastie rondele de morcovi, ceapa tocata si fasiile de ardei copti. Peste legume se asaza pulpa, se toarna marinata in care a stat si se acopera cu o folie de aluminiu.
Se da la cuptor. Dupa o ora, se intoarce pulpa si pe partea cealalta si se da din nou la cuptor.
Cand carnea e aproape gata, se scoate folia si se unge cu sosul din tava. Se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos.
Truc Sarea se adauga la friptura numai dupa ce este coapta, astfel nu mai este suculenta si se intareste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu