Vinete umplute

 

INGREDIENTE  3 vinete, 1 ceapa mare, 2 ardei grasi, 2-3 rosii, 4 catei de usturoi, 2 oua, 3 linguri gris, 2 linguri pasta de tomate, 150 g cascaval, sare, piper, oregano, boia.
MOD DE PREPARARE  Pe o parte a vinetelor se face o taietura, pe unde se scoate miezul lor. Se largeste taietura cu mana, pentru a avea loc umplutura. Miezul vinetelor se toaca marunt.
   Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei incins. Cand a devenit transparenta, se adauga ardeii taiati cuburi, rosiile felii, miezul vinetelor si cateii de usturoi pisati. Se lasa pe foc pana scade zeama legumelor.
   Peste legume se adauga ouale, grisul, sarea, piperul, oregano si boiaua si se amesteca bine. Daca a mai ramas umplutura, se imprastie printre vinete.
   Tava acoperita cu o folie de aluminiu se da la cuptor pentru o ora. Se scoate tava din cuptor, se indeparteaza folia si se presara cascaval ras. Mancarea se mai da la cuptor, pana se topeste cascavalul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu