Ciuperci conservate in apa


INGREDIENTE  3 kg ciuperci Champignon, 2 litri apa, 1 lingura sare grunjoasa, 1 lingura otet
MOD DE PREPARARE  Se taie piciorusele pana la nivelul palariilor si se spala. Se asaza un vas  cu apa, cu otet si sare, pe foc. Cand apa incepe sa fiarba, se introduc ciupercile si se fierb 10-12 minute.
   Ele se scurg de apa si se asaza in borcane, acoperindu-le cu apa clocotita. Se infileteaza borcanele.
   Borcanele se asaza intr-o tava tapetata cu 2-3 straturi de hartie (ziare). Se toarna apa calda cat sa se umple tava. Borcanele se acopera cu prosoape de bucatarie, umezite si stoarse. Tava se da la cuptorul rece care se potriveste la 100 grade C. Conservele se sterilizeaza 3 ore.
   Aceste ciuperci se folosesc la prepararea tocanitei, pilafului, sarmalelor de post, fripturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu