INGREDIENTE 1kg nuci verzi, 1kg zahar, 2,5 cani apa, 3 lamai, zahar vanilat (optional).
MOD DE PREPARARE Fiecare nuca se taie la capete, pana la partea alba, apoi coaja verde se taie feliute si se indeparteaza.
Intr-un vas se toarna apa, se stoarce o lamaie si se asaza nucile curatate.Apa se schimba de cateva ori, apoi se dau la frigider, in apa cu zeama de lamaie, pana a doua zi.
Intr-o cratita se toarna apa si se asaza pe foc. Cand clocoteste apa, se adauga nucile si se fierb 3-4 minute. Se ia cratita de pe foc. Dupa 5-10 minute, apa se arunca si se clatesc nucile in apa rece.
Astfel, se procedeaza de 4 ori. Intr-un vas se fierb, la foc iute, zaharul, zaharul vanilat si apa. In acest timp se indeparteaza spuma formata, cu ajutorul unei linguri. Din cand in cand se sterg peretii vasului cu un prosop umed, pentru a indeparta zaharul fixat, care poate zaharisi dulceata.
Cand apar balonase deasupra siropului, se reduce focul si se face proba siropului. Se toarna cateva picaturi pe o farfurioara si se lasa sa se raceasca. Daca picaturile au devenit bilute, fara sa se imprastie, chiar daca se inclina farfurioara, atunci siropul e legat. De fapt, se vede ca siropul e gros si curge incet.
Acum se adauga nucile scurse si tinute pe un prosop, 20 de minute. Dulceata se fierbe, 15 minute, la foc mic. Cu 10 minute de a fi gata, se adauga zeama unei lamai.
Vasul se ia de pe foc si se acopera cu un prosop umed si stors. Cand s-a racit dulceata, se toarna in borcane care se capseaza.
Truc Dulceata se toarna in borcane, dupa ce s-a racit. Altfel, ea se zahariseste. Gemul se toarna fierbinte in borcane si se capseaza.
MOD DE PREPARARE Fiecare nuca se taie la capete, pana la partea alba, apoi coaja verde se taie feliute si se indeparteaza.
Intr-un vas se toarna apa, se stoarce o lamaie si se asaza nucile curatate.Apa se schimba de cateva ori, apoi se dau la frigider, in apa cu zeama de lamaie, pana a doua zi.
Intr-o cratita se toarna apa si se asaza pe foc. Cand clocoteste apa, se adauga nucile si se fierb 3-4 minute. Se ia cratita de pe foc. Dupa 5-10 minute, apa se arunca si se clatesc nucile in apa rece.
Astfel, se procedeaza de 4 ori. Intr-un vas se fierb, la foc iute, zaharul, zaharul vanilat si apa. In acest timp se indeparteaza spuma formata, cu ajutorul unei linguri. Din cand in cand se sterg peretii vasului cu un prosop umed, pentru a indeparta zaharul fixat, care poate zaharisi dulceata.
Cand apar balonase deasupra siropului, se reduce focul si se face proba siropului. Se toarna cateva picaturi pe o farfurioara si se lasa sa se raceasca. Daca picaturile au devenit bilute, fara sa se imprastie, chiar daca se inclina farfurioara, atunci siropul e legat. De fapt, se vede ca siropul e gros si curge incet.
Acum se adauga nucile scurse si tinute pe un prosop, 20 de minute. Dulceata se fierbe, 15 minute, la foc mic. Cu 10 minute de a fi gata, se adauga zeama unei lamai.
Vasul se ia de pe foc si se acopera cu un prosop umed si stors. Cand s-a racit dulceata, se toarna in borcane care se capseaza.
Truc Dulceata se toarna in borcane, dupa ce s-a racit. Altfel, ea se zahariseste. Gemul se toarna fierbinte in borcane si se capseaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu