Straturi de dovlecei la cuptor

INGREDIENTE  4-5 dovlecei, 1kg cartofi, 4-5 catei usturoi, 3 cepe, 2 oua, 300-400g telemea rasa, 4-5 linguri smantana, piper, sare, oregano, marar, boia dulce.
PREPARARE  Dovleceii si cartofii se taie felii. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.
   Intr-un vas uns cu ulei, se asaza un strat de cartofi, apoi 2-3 randuri de dovlecei. Printre straturile de legume se presara ceapa, usturoiul si condimentele.
   In vas, se toarna un pahar de apa. Se dau dovleceii la cuptor, acoperiti cu un capac.
   Cand sunt aproape gata, se scoate vasul din cuptor si se toarna un amestec din oua, telemea si smantana. Se presara piper, oregano si putina boia dulce.
   Dovleceii se dau din nou, la cuptor, pana se formeaza, deasupra lor, o crusta rumena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu