INGREDIENTE 500g ficatei de pui, 2 oua, 1 cescuta lapte, 1 lingura praf de copt, faina, sare, piper, busuioc uscat, oregano.
Pentru sos de ciuperci 250g ciuperci, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 cescuta vin rosu, 3-4 rosii, 2 catei de usturoi, patrunjel verde, sare, piper, busuioc.
MOD DE PREPARARE Se curata bine ficateii, se spala si se lasa sa se scurga. Se amesteca ingredientele de mai sus si se adauga treptat faina, pana se obtine o compozitie putin mai groasa decat aceea de clatite.
Ea se da la frigider, timp de o ora.
Ficateii se dau, mai intai, prin faina, apoi prin amestecul de oua. Se prajesc in ulei incins si se servesc cu sos de ciuperci.
Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul si ciupercile se taie in felii. Se caleste in ulei ceapa. Cand a devenit transparenta, se adauga ardeiul si ciupercile. Dupa 10 minute, se toarna vinul si o cescuta de apa. Dupa inca 10 minute, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat. Dupa cateva clocote, sosul de ciuperci este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu