INGREDIENTE 10 linguri lapte caldut, 250g margarina sau 200g unt, o bucatica de drojdie cat o nuca, 2 linguri zahar, 600 faina, 1 ou, zahar vanilat, 1 borcan de gem.
MOD DE PREPARARE Se amesteca intr-o cana drojdia, zaharul, laptele si doua linguri de faina si se lasa sa creasca.
Intr-un vas se cerne faina. In mijlocul ei se pun untul moale, maiaua crescuta, oul, zaharul vanilat si se framanta putin pana s-au incorporat bine toate ingredientele. Se lasa sa creasca aluatul 15 minute.
Se intinde o foaie subtire si se decupeaza cercuri. In mijlocul fiecarui cerc se pune gem, apoi se pliaza, apasand bine cu degetele marginile, pentru a nu se desface in timpul coptului.
Se asaza in tava cu hartie de copt, se mai lasa 10 minute sa creasca si se coc in cuptor preincalzit.
Portofelele sunt gata cand incep sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au racit, se tavalesc prin zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu