INGRDIENTE 15 legaturi urzici, 500g ciuperci, 1 ceapa, 4 oua, 3 felii paine, 4 linguri smantana, 2 legaturi patrunjel, 2 legaturi marar, cimbru, maghiran, sare, piper.
MOD DE PREPARARE Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Mai intai, se fierb in apa cu sare. Ele se scurg foarte bine si se racesc. Urzicile impreuna cu feliile de paine inmuiate in apa si stoarse si verdeata se dau prin masina de tocat sau se paseaza cu blenderul.
Ciupercile spalate bine se toaca marunt si se fierb. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei.
Urzicile tocate, ciupercile scurse de apa si ceapa calita se omogenizeaza. Se adauga ouale batute, smantana, sarea si condimentele.
Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia. Deasupra se picura ulei.
Drobul se da la cuptor pana capata o usoara crusta.
Truc In mancarurile cu ciuperci, sarea se adauga dupa ce au fiert ciupercile, pentru a nu deveni tari si amarui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu