INGREDIENTE 1 kg cartofi, 3 oua, 4 linguri lapte, 1/2 cana smantana, 2 linguri unt, 200g telemea, 100g cascaval ras,sare, piper, nucsoara.
PREPARARE Cartofii curatati de coaja se fierb 10 minute, in apa cu sare. Ei se racesc si se taie felii.
Se bat ouale cu laptele, smantana, sarea, piperul si nucsoara.
Se unge un vas cu unt si se asaza un strat de cartofi, unul de telemea rasa si ultimul de cartofi. Se toarna amestecul de smantana si oua.
Vasul se da la cuptor incins in prealabil, 30 de minute. Dupa aceea, se scoate vasul din cuptor, se presara cascavalul ras si se mai lasa la cuptor, pana se rumeneste stratul de cascaval.
Truc Cartofii nu se sfarama la fiert. daca, in apa in care se fierb, se pune putina zeama de varza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu