INGREDIENTE 5 oua, 1,5 cani zahar, 1,5 cani faina, 1 cana lapte, 1 cana ulei, 3 linguri pline cu cacao, 5 linguri pline cu nuca macinata, 1 plic praf copt, esenta rom, 2 linguri stafide.
PREPARARE Zaharul tos, zaharul vanilat si cacaua se amesteca, apoi se toarna laptele si uleiul.
Amestecul se pune intr-o craticioara, pe foc si se lasa sa dea intr-un clocot. Se opreste o cana, iar restul siropului racit se amesteca cu galbenusurile, nuca, faina si praful de copt. La sfarsit, se incorporeaza usor albusurile si stafidele.
Compozitia se toarna in tava cu hartie de copt si se coace.
Dupa ce s-a racit, prajitura se taie in patrate. Se toarna siropul ramas in care s-a adaugat esenta de rom.
Separat, se caramelizeaza 6 linguri de zahar, peste care se toarna cu atentie, o cana de apa. Se fierb pana se dizolva zaharul.
Siropul racit se toarna in tava. Dupa ce s-au insiropat, bucatile de prajitura se scot pe un platou si se decoreaza cu frisca sau nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu