INGREDIENTE 1kg conopida, 200g telemea de vaca (capra), 3 oua, 10 linguri smantana, 5 linguri lapte, 1 ceapa potrivita, 1 lingurita mustar, 2 linguri cascaval ras, 4-5 linguri de pesmet, sare, piper, curry, oregano, busuioc uscat
PREPARARE Conopida desfacuta buchetele se fierbe in apa cu putin otet, timp de 15 minute. Cand e gata, se pune in strecuratoare sa se scurga. Ceapa se toaca marunt, iar branza se taie cubulete. Ceapa se amesteca cu sare, piper,oregano, curry si busuioc. Ouale se bat cu smantana, lapte si mustar.
Se unge un vas cu unt (ulei ) si se tapeteaza cu pesmet. Se asaza un strat de conopida, se presara pesmet, apoi jumatate din ceapa si mai putin de jumatate din sosul cu oua. Se mai repeta inca o data acest procedeu.
Deasupra se toarna restul de sos cu oua si se presara cascavalul ras.
Se las la cuptor 50 de minute.
Se decoreaza cu masline si patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu