INGREDIENTE 7 oua, 7 linguri apa, 7 linguri ulei, 1 1/2 cana faina, 1 cana zahar, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie.
PREPARARE Se bat albusurile spuma. Se pun pe foc zaharul si apa si se fierb la foc mic pana se ingroasa putin. Siropul se toarna fierbinte peste albusuri, putin cate putin, batand continuu. Se adauga uleiul treptat si se bate compozitia. Cand se adauga galbenusurile, faina,zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de copt, compozitia se amesteca usor, prin rasturnare, de sus in jos.
Se opresc cateva linguri de aluat care se amesteca cu cacao. Restul de compozitie se toarna in forma de chec mare, unsa si tapetata cu hartie de copt. Deasupra se toarna amestecul cu cacao. Se coace la cuptor 45 de minute pana se rumeneste. Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar.
Truc Albusurile se bat mai repede, daca se picura o lingurita de zeama de lamaie sau se presara un praf de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu