Chec in alb si negru

INGREDIENTE  Pentru blat: 6 oua, 3 linguri zahar,  2 linguri ulei, 3 linguri apa, 1 plic praf de copt, coaja rasa de lamaie, 1 cana faina, zahar vanilat.
Pentru crema: 8 linguri zahar,3 linguri de faina, 250 ml lapte, zeama de la o lamaie.
Pentru glazura: 200g ciocolata amaruie, 50g unt, 1 lingura ulei.
MOD DE PREPARARE  Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga uleiul si apa si se mixeaza galbenusurile pana se deschid la culoare si isi maresc volumul.
   Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt. Peste compozitia de galbenusuri se toarna albusurile batute spuma si se amesteca usor, de jos in sus, cu o lingura.
   Aluatul se imparte in doua. O parte se amesteca cu cacao si se toarna intr-o tava de chec, iar cealalta se amesteca cu o lingura faina si zahar vanilat si se toarna intr-o alta tava. Se coc la cuptor, 30 minute.
   In acest timp, se prepara crema de lamaie. Faina se amesteca cu laptele rece, zaharul tos si coaja rasa de lamaie. Crema se fierbe in bain-marie pana se ingroasa. Se ia de pe foc. In ea se incorporeaza untul si zeama de lamaie, apoi se lasa la racit.
   Checurile se taie felii si se unesc intre ele cu crema, alternand  feliile albe cu cele negre. Astfel, se "refac" cele doua checuri, dar in alb si negru.
   Pentru glazura, se fierb toate ingredientele. Checurile se imbraca in glazura calduta si se dau la frigider cateva ore. Feliile de chec se taie oblic si astfel devin mai aspectoase.
   Truc  Albusurile se bat spuma foarte bine si nu se lasa la copt, daca se pun, inainte de mixare, 2 lingurite de faina. 

Ardei umpluti cu carne

INGREDIENTE  15 ardei grasi, 3 cepe mari, 3/4 cana orez, 1 kg carne tocata amestec, 1 cana suc de rosii, 5-6 rosii(2 linguri pasta de tomate), 2 legaturi de patrunjel, 1 legatura marar, tarhon si busuioc uscate..
PREPARARE  Se curata ardeii si se spala. Ei se oparesc in apa clocotita, pentru a disparea gustul amarui din mancare.
   Ceapa tocata marunt se caleste pana devine transparenta. Se adauga orezul spalat si scurs, apoi pasta de tomate sau rosiile decojite si taiate cubulete. Dupa 10 minute, se ia de pe foc.
   In acest amestec se incorporeaza carnea tocata, mararul, o legatura de patrunjel, sarea, piperul si tarhonul.Se umplu ardeii,  se acopera cu rondele de rosii si se asaza intr-un vas incapator. Printre ardei se pun felii de rosii si se toarna apa.
   Ardeii se lasa pe foc pana incep sa fiarba. Cratita se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mic, o ora.
   Cu 10 minute de a fi gata, se amesteca sucul de rosii cu o lingura de faina, cu patrunjelul tocat si cu busuiocul uscat. Se toarna peste ardeii, se lasa descoperiti si se dau la cuptor