Tort delicios cu mascarpone

INGREDIENTE  1 cutie mascarpone, 300g biscuiti, 1 pachet unt, 3 linguri zahar pudra, esenta de vanilie, frisca, ananas din compot.
MOD DE PREPARARE  Acest tort se prepara usor si intr-un timp foarte scurt.
   Biscuitii se macina si se amesteca bine cu untul moale. Pe un platou uns cu putin unt, se intinde pasta de biscuiti, apasand bine cu degetele pana devine compacta, ca o foaie de blat.
   Se prepara frisca din smantana groasa si zahar, folosind mixerul. Ea se pregateste si dintr-un plic de praf de frisca, urmarind instructiunile date.Se poate adauga, optional, un plic de intaritor de frisca.
   Branza mascarpone se freaca cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Frisca batuta se incorporeaza in crema de branza.
   Peste blatul de biscuiti se asaza crema de mascarpone, se presara cuburile de ananas. Se decoreaza cu frisca sau ciocolata.
   Truc   Frisca se bate cu cateva picaturi de lamaie sau un albus de ou rece pentru a se intari mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu