Musaca

INGREDIENTE: 500g carne tocata de porc si vita, 1kg cartofi, 3 cepe, 5 oua, 1 ceasca lapte, 2 linguri unt, 5-6 rosii, 2 linguri ulei, 2-3 linguri pasta de tomate, 3 linguri smantana, 1 legatura patrunjel, sare, piper, cimbru, oregano.
MOD DE PREPARARE: Se calesc cepele in ulei, se adauga carnea tocata si putina apa Se amesteca si se lasa 15 minute sa fiarba. Se incoporeaza rosiile cubulete si se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea si se fierbe 20 de minute. Se lasa la racit.
   Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi se fierb, apoi se scurg. Cand sunt inca fierbinti, se paseaza si se amesteca cu unt. Se adauga putin cate putin laptele fierbinte, batand pentru a obtine un piure omogen. La sfarsit, piureul se amesteca cu un ou.
   In compozitia de carne se adauga doua oua, verdeata tocata si condimentele. Se unge o tava si se tapeteaza cu pesmet. Se asaza un strat de piure, un strat de carne si unul de piure. Pasta de tomate se dizolva intr-o cescuta de apa si se toarna peste musaca. Ea se da la cuptor 40 de minute.
   Cand este aproape gata, se toarna deasupra doua oua batute cu trei linguri de smantana. Se lasa sa se inchege si sa se rumeneasca.
   Truc  Cand se toarna pasta de tomate dizolvata in apa, se fac gauri cu cutitul pe marginile musacalei, pentru a patrunde in straturile de carne si piure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu