Cimbrul

Cimbrul este un condiment folosit in intreaga lume.
Aspect  De la cimbru se folosesc frunzele si semintele uscate. Cimbrul proaspat are o aroma mai slaba decat cel uscat. El este folosit ca inlocuitor al piperului negru, datorita gustului iute.
Mod de folosire  Cimbrul da un gust savuros mancarurilor cu carne si legume, supelor si sosurilor.
   Este apreciat  si folosit de bucatarile din Grecia, Italia si Spania.
   Cimbrul, combinat cu carnea grasa de rata, miel sau porc, ajuta la digestia acestora.
   El intra in componenta faimosului amestec "ierburile de Provence".
   Din cimbru, usturoi, ulei de masline si piper se prepara un sos bun pentru fripturi sau legume pregatite pentru gratar.
   Cand clocoteste mancarea, se adauga si cimbrul pentru ca isi lasa greu aroma.
Indicatii  Ceaiul de cimbru combinat cu musetel si podbal trateaza guturaiul.
   1 lingurita din aceasta planta contine 20% din necesarul zilnic de fier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu