Sarmalute in foi de vita

INGREDIENTE  1 cana orez, 5 morcovi, 6 cepe, 1 telina, 2 radacini patrunjel, 400g ciuperci, 5 rosii, 3 linguri ulei, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, piper, sare, 40-50 frunze de vita, 1 lamaie, cimbru, maghiran, 3 linguri pasta tomate.
PREPARARE  Se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga morcovii, telina si radacina de patrunjel rase pe razatoarea mica. Cand s-au inmuiat legumele, se pun orezul spalat si ciupercile tocate marunt. Se calesc toate pana infloreste orezul. Se lasa la racit compozitia. Se oparesc frunzele de vita cateva secunde in apa clocotita.
   Compozita de legume se amesteca cu verdeata, piper, sare si 3 linguri de bulion. Se umple si se ruleaza fiecare frunza cu acest amestec. Se prepara sosul de rosii. Se caleste o ceapa tocata, se adauga rosiile date pe razatoare si putina apa. Se fierb 10 minute.
   Pe fundul unei cratite se toarna putin sos de rosii si se pune un rand de foi de vita peste care se presara cimbru si marar. Se asaza sarmalutele in straturi, presarand de fiecare data cimbru, marar si maghiran. Se toarna deasupra restul de sos de rosii si apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic, acoperite, 45 de minute.
   Apoi , se asaza felii de lamaie deasupra si se dau la cuptor,la foc mic, 30 de minute.
   Sarmalutele se servesc cu verdeata si ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu